Patrona Óvoda

Patrona Hungariae Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Diákotthon és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

Patrona óvoda a Terézvárosban

A Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont tagintézményeként működik az óvoda 20 éve katolikus intézményként az önkormányzati együttműködés keretében. 2020. decemberétől ismét a Szondi utca 65-ben fogadjuk a szülőket és a gyermekeket, a Szent Család templom mellett.

A Terézvárosi Önkormányzat által felújított, tornateremmel is bővített XXI. századi igényeknek kimagaslóan megfelelő épületben, gazdag csoportszobai és udvari játékparkkal, focipályával, örökös Zöld Óvoda ranggal járó kiskerttel, interaktív környezettudatos nevelést bemutató eszközökkel a teremtett világ szépségeit bemutatva kívánjuk a gyermekek óvodai éveit gazdagabbá tenni.

Azonos életkorú, fejlettségű gyermekek egy csoportban való nevelését tartjuk fontosnak a Pedagógiai programunk alapján. Az óvodában lehetőségünk van a két és féléves gyermekeket egy kisebb létszámú csoportban folyamatosan fogadni, nem csak a megadott kerületi körzetből.

Magas szinten, saját alkalmazású gyógypedagógusokkal segítjük az érzékszervi fogyatékos, mozgásában korlátozott, értelmileg lassabban fejlődő gyermekek integrált nevelését ép társaikkal együtt.

Elfogadó szeretettel végzik az óvodapedagógusok a munkájukat a pedagógiai munkájukat segítőkkel együtt.

Több mint két évtizede az Apor Vilmos Katolikus főiskola leendő óvodapedagógusainak gyakorlati képzése is az óvodánkban valósul meg.

Pedagógiai programunk lényeges eleme az anyanyelvi nevelés, a zenei nevelés, a hagyományos európai keresztény értékek és néphagyomány megőrzése, átadása. A szülőknek nevelőtársa kívánunk lenni, mert valljuk, hogy csak együtt tudjuk a gyermekeket szépre, jóra és igazra, nevelni játékkal, gondoskodással, értelmük nyitogatásával. A kölcsönös bizalom, a szülőkkel – gyermekekkel – óvókkal együtt megvalósított óvodai és óvodán kívüli programok, ünnepek igazi közösségé formálják a Patronába lépőket.

A kiscsoportos speciális mozgásfejlesztésünk segíti a beszédkészség alakulását. A majdani sikeres iskolakezdéshez „Mesezene„ módszert a nagycsoportosainknak a mindennapi tevékenységbe beépítjük. „Múzeum a bőröndben„ programunk olyan művészeti nevelési eszköz, amelynek segítségével képzőművészeti reprodukciók megismerésén keresztül jutnak el az alkotás öröméhez a gyermekek szerevezetten és a szabad játék keretében. A teremtett világra való rácsodálkozás képességének erősítése átszövi napjainkat. A kiskert, a csoportszobákban tartható állatok gondozása mind jó lehetőség arra, hogy megismerjék, megszeressék, óvják világunkat.

Szeretettel várjuk Önöket gyermekeikkel együtt, csatlakozzanak Patrona közösségéhez!

Egyházi fenntartású óvodaként szeretettel hívjuk, várjuk és fogadjuk a körzetes és körzeten kívüli gyermekeket a csatolt felvételi kérelem alapján

2021. április 7 – május 5. között!


A jelentkezéshez a „Felvételi kérelem" dokumentumot elektronikus úton, a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre kérjük benyújtani!

A járványhelyzetnek megfelelően, előzetes egyeztetés alapján lehetőség lesz az óvoda személyes megtekintésére és egyéni tájékoztatásra.

Érdeklődni lehet a +36-1-3123513 vagy a +36 30 5595557 telefonszámokon.

Az óvodai specialitások

  • Két és fél éves gyermekek kis létszámú csoportba fogadása,
  • Kiscsoportos speciális mozgásfejlesztés beszédkészség fejlesztés,
  • Anyanyelvi, és zenei anyanyelvi nevelés, tehetséggondozás,
  • Mesezene módszer, iskolaérettség elősegítse
  • Népitánc, néphagyományőrzés, hazaszeretetre nevelés,
  • Sószoba, egészségnevelés egyik eszköze

Szeretettel várom jelentkezésüket, és a későbbi személyes találkozást,

a nevelőközösség nevében:

Budapest, 2021. március 31.

Farkasné Egyed Zsuzsanna
óvodavezető